Ékszerápolás

Az ékszerek energetikai ápolása

Az drága -és féldrágakövekből, általánosabb nevükön ásványokból készült ékszereket időről időre meg kell tisztítani, hogy sokáig élvezhesd jótékony hatásaikat. Viseléssel ki tudnak merülni az energiaraktáraik, de egy kis gondos odafigyeléssel könnyen helyre tudod állítani az energiaszintjüket. Jellemzően ez a “lemerülési” idő más, és más lehet a különböző kristályok esetében, az intenzíven dolgozó ásványok hamarabb lemerülhetnek. Az is fontos tényező, hogy Te mennyire vagy kimerülve, mennyi munkát adsz ékszerednek.

Megrendelt karkötődet természetesen alapos tisztítás, töltés és programozás után küldöm el Neked, azonban mindennapos használat mellett legfeljebb kéthetente érdemes elvégezni egy egyszerű tisztítás-töltés kombót karkötődön. De ennek megállapításában nyugodtan hagyatkozz a megérzéseidre, ami sokkal pontosabban jelzi amikor meg kell tisztítani karkötődet.

Ez egy tudat alatt érzékelhető finomenergetikai változás, ami nem feltétlenül tudatosul, csak érzed, hogy jól esik viselni a karkötődet, vagy sem. Abban az esetben is jöhet egy rosszuleső érzés viselés közben, amikor másfajta energiákra van szükséged a jobb közérzethez. Ezért is érdemes több karkötőt együtt viselni, nem csak a szebb és stílusosabb megjelenésért, vagy váltogatni a készletedből.

Fontos tudni, hogy a Nora White ékszerek viselése különbözik a fókuszált kristálygyógyítástól! Utóbbi egy holisztikus gyógyászati módszer, mely megfelelő körülmények között elvégzett energetikai tisztítás, és helyreállítás, mely folyamat után minden esetben tisztítani és tölteni kell a használt kristályokat. A Nora White ékszerek viselésével egy hosszú távon alkalmazott energetikai emelkedést tudsz elérni a mindennapi jobb közérzet eléréséhez.

Tisztítás

Mivel érzékeny ékszerekről van szó, melyek fa, ródiumozott ezüst, és 18 karátos arannyal bevont sárgaréz kiegészítőkkel vannak elkészítve, illetve többféle kristályt is tartalmaznak, melyek között lehetnek porózusak is, ezért a közvetlen vízzel való tisztítást kerüld. A legkíméletesebb és legjobb megoldás a Nora White ékszerek tisztítására a gyógynövényes füstölőpálca füstje, vagy a reiki, ha értesz hozzá. Azt a módszert válaszd, ami leginkább Te vagy. 

Gyógynövénnyel vagy Palo Santo Fával való füstöléskor finoman húzd át karkötődet párszor a füst fölött, vagy tedd le és fújd rá párszor a füstöt, egészen addig amíg nem érzed, hogy megtisztult az ékszer.

Akik jártasak a Reikiben, azok használhatják a Reikit mind tisztításra, mind feltöltésre.

Feltőltés

Töltsd ékszeredet a kelő vagy a lemenő Nap erejével. 1-2 órára helyezd a közvetett lágy napfényre karkötődet. A statikus állapotban, közvetlen napra helyezett töltés semmiképp sem ajánlott, mert kiüríti, fakíthatja a kristályokat, és elszíneződést okozhat a kiegészítőkön.

Azonban a Holdfény is kitűnő Nora White ékszereid töltésére. Lényegesen lágyabb a napfénynél, a Holdkövet is tartalmazó ékszerek számára pedig kifejezetten a Holdfénnyel való töltés ajánlott. Hagyd karkötődet éjszakára fürdőzni a Hold fényében, hogy az így szerzett csodálatos energiát átadhassa Neked!

Más kristállyal is tudod tölteni karkötődet. Erre a célra kiváló egy hegyikristály csoportosulás vagy egy ametiszt drúza. A csiszolt kristályok nem alkalmasak erre a fajta töltésre, mert nincsenek meg kristálycsúcsaik, melyek célzottan vezetik ki az összpontosuló energiát a rájuk helyezett ékszerbe.

A végére hagytam a személyes kedvencemet. Saját karkötőimet legjobban tánccal és énekléssel szeretem tölteni. Ez számomra  a legkedvesebb energiaáramoltatási forma. A mozgásmeditációban tudok a legjobban kikapcsolni, kapcsolódni, és feltöltődni életörömmel, kreatív energiával. Nyugodtan próbáld ki Te is, nem ismerek olyat, akinek a megfelelő dal ne tudná megpendíteni a szíve húrjait. Dedikáld magadnak azt az időt, amikor töltöd az ékszereidet, és transzformáld át az Életed!

Használd tudatosan ékszereidet, dolgozz az energiákkal és teremts magadnak egy boldog, teljes és harmonikus életet!


Az ékszerek fizikai ápolása

Az ezüst kiegészítőkkel készült darabokat elszíneződés esetén polírkendővel finoman tisztogasd át. Az alaposabb tisztítást végezheted ezüst tisztítóval, de ügyelj arra, hogy a kristályokra ne kerüljön a szerből! (Az ékszer, tisztításból eredő hibáiért felelősséget nem tudunk vállalni.) Egy puha kendőre adagold a megfelelő mennyiséget az ezüsttisztító szerből, és finoman tisztogasd meg vele az ezüst kiegészítőket.

A 18 karátos arannyal bevont sárgaréz kiegészítők tisztítására használj szintén polírkendőt. Ez alkalmas a napi használatból eredő foltok eltávolítására, mint például ujjlenyomat, por. Tísztítószerek használatát nem javasoljuk, mert gyorsíthatják az arany kopását. A 18 karátos aranyréteg olyan eljárással kerül fel a sárgarézre, mely megnöveli az aranyréteg időtállóságát, azonban a mindennapi használatból adódó kopás nem meggátolható. Karkötődet lehetőleg szettben, vagy önmagában viseld, az óra melletti viselést aranyozott kiegészítőkkel ellátott ékszereinkben nem ajánljuk, mert a kopást lényegesen felgyorsíthatja.

Bánj óvatosan ékszereiddel, tartsd őket zárt helyen, finom anyagokkal körülvéve, vagy zárt zacskóban (ez az ezüst oxidálódása ellen nyújt jobb védelmet).

Nora White Ékszer – Önbizalom, Egyediség, Stílus